keskiviikko 2. tammikuuta 2013



Oman tyylin löytämisestä


Olen ollut talvilomalla pari viikkoa.Olen tänä aikana alkanut kiinnittää ulkonäkööni enemmän huomiota. Olen ostanut jonkin verran uusia vaatteita, ostin jopa itseruskettavaa voidetta ja olen harkinnut rakennekynsien hankkimista.

Tästä voisi saada kuvan, että tällainen ihminen on varmaan jonkin sortin massablondi tai muuten vaan pinnallinen ihminen. Mutta itse asiassa tämä ihminen on melko maanläheinen. Tästä kertooehkä eniten se, että kapinavuosina yläasteella toimin melko aktiivisesti luontoasioiden parissa. Huomasin kuitenkin jossain vaiheessa, että täydellinen hippi-elämäntapa ei ole ihan minua varten. Tykkään välillä laittaa itseäni sen kummempia ajattelematta ja ostaa uusia vaatteita tai uutuusmeikkiä - ja nauttia massaväestön elämän iloista. ”Hippivuosina” koin omantunnontuskia monista asioista. Koin huonoa omaatuntoa esimerkiksi metaanipäästöistä, huviristeilyistä, turkistarhauksista, tuotantoeläinten oloista, häkkikanaloista, uusien vaatteiden ostamisesta, tavallisten meikkien ostamisesta, eläinperäisten tuotteiden käytöstä - ja niinpä tuolloin poistin nuo asiat elämästäni. Joko ahdistaa?

Jälkeenpäin on usein tyytyväinen kaikista elämän kokemuksista ja kokeiluista. Eikö totta? Harvemmin sitä vaihtaisi mitään pois. Ehkä joitakin asioita, mutta ei kovin monía. Itse en ainakaan. Kokeilujen kauttahan usein löytää itselle sopivia tapoja toimia. Minäkin löysin oman tapani suojella luontoa ja eläimiä hippivuosien ansiosta. Olen myös tyytyväinen, että teinivuosina huomio ja välittäminen ylettyi ympäristönsuojelu- ja eläinsuojeluasioita tutkiessa myös laajempaan joukkoon kuin omaan itseen ja oman elämän tapahtumiin.

Tänä päivänä koen olevani jotain hippielämäntyylin ja massablondin välimaastoa. Nykypäivänä pyrin ihan ykkösenä ennen kaikkea välttämään turhaa kulutusta, lähes joka asiassa. Edelleen ostan osan tavaroista ja vaatteista kierrätettynä. Katson asioita edelleen myös ympäristönäkökulmasta, mutta en yhtä mustavalkoisesti ja ehdottomasti kuin aiemmin.


Millaisia ympäristötekoja sinä teet? Miksi?

2 kommenttia:

  1. moikka, sulla on kiva blogi jota on ilo lukea. Käypä tsekkaamassa mun : )

    http://pikkuhousukokemuksia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että täällä on myös jäseneksi liittymättömiä seuraajia :> Liity toki jäseneksi :> Menen tsekkaamaan nyt tuon antamasi linkin.

    VastaaPoista